Παιχνίδι ΝΑΙ-ΟΧΙ


Μία εύκολη δραστηριότητα για μικρά παιδιά και ειδικά για παιδιά στο Φάσμα των ΔΑΔ, μιας και τους αρέσει να τοποθετούν σε τάξη τα πράγματα.
Θα χρειαστείτε ένα κουτί με ενσφηνώματα, όπως αυτό της φωτογραφίας. Ξεκινήστε το παιχνίδι με το μικρό σας, έχοντας βγάλει όλα τα σχήματα έξω από το κουτί. Πάρτε ένα και κάντε πως το τοποθετείτε σε λάθος τρύπα... κοιτάξτε το παιδί, πείτε ΟΧΙ και κάντε ταυτόχρονα αρνητικό νεύμα με το κεφάλι σας! Έπειτα κάντε το ίδιο βάζοντάς το στη σωστή τρύπα... πείτε ΝΑΙ και κουνήστε συγκαταβατικά το κεφάλι!


Δώστε την ευκαιρία στο παιδί να πειραματιστεί και βοηθήστε το με τη λέξη ΝΑΙ ή ΟΧΙ και το αντίστοιχο νεύμα. Η Δραστηριότητα αυτή προωθεί την επικοινωνία, την οπτική και ακουστική διέγερση και ενισχύει την οπτική αντίληψη του παιδιού.

http://paidikaiergotherapeia.blogspot.com/


ΜΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται σε γονείς μικρών παιδιών με αυτισμό και σε θεραπευτές.
Πολλά παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών δυσκολεύονται να μάθουν να μιμούνται κινήσεις, ήχους, εκφράσεις και πράξεις που κάνουν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε δεν είναι βέβαια να τα στήσουμε απέναντί μας και να τα ζορίσουμε να μας μιμιθούν, γιατί το πιο πιθανό είναι να αποτύχουμε! Δοκιμάστε ακριβώς το αντίθετο... μιμιθείτε εσείς το παιχνίδι του παιδιού! Γυρίστε ανάποδα και εσείς το αυτοκινητάκι και κουνήστε τις ρόδες του ή χτυπήστε το ταμπούρλο ή ότι άλλο κάνει εκείνο, όσο ανιαρό κι αν φαινεται!
Καθώς μιμήστε για μερικά λεπτά καθημερινά το παιδί, θα διαπιστώσετε πως του αρέσει και πως παραμένει συγκεντρωμένο σε εσάς όλο και πιο πολύ.

http://paidikaiergotherapeia.blogspot.com/

0 Comment "Παιχνίδι ΝΑΙ-ΟΧΙ "

Δημοσίευση σχολίου