Διαγωνισμός με δώρο 8 βιβλία από τις εκδόσεις Συμμετρία και την σελίδα για το αυτισμό My autism - My autism

Ειδησεις, αρθρα, ασκησεις εργοθεραπειας, τροποι παρεμβασης. Ολα για τον αυτισμό

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Διαγωνισμός με δώρο 8 βιβλία από τις εκδόσεις Συμμετρία και την σελίδα για το αυτισμό My autism

Το "Παιδί και ανάπτυξη" και η νεα σελίδα για θέματα που αφορούν τον αυτισμό "My autism" καλωσορίζουν στην διαδυκτιακή τους παρέα τις εκδόσεις Συμμετρία με την νέα τους σελίδα http://www.simmetria.gr/ και χαρίζουν σε δυο τυχερούς από 4 βιβλία της Κατερίνας Μανουσάκη.


Η διαδικασία απλή:
1.    Like στην σελίδα My autism  και στη σελίδα των εκδόσεων Συμμετρία
2.    Κάντε comment με μια ευχή για τις γιορτινές μέρες
3.    Share του διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 13 εως 19 Δεκεμβρίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα του My autism στο facebookΠεριγραφή των βιβλίων
"Μαζί σου: Η βιωματική εμπειρία μιας μητέρας παιδιού με αυτισμό"
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με την προσδοκία να αποτελέσει έμπνευση για τους γονείς που έχουν αυτιστικά παιδιά, κι εκείνοι με τη σειρά τους να γίνουν έμπνευση για τα παιδιά τους και για όλους τους άλλους. Ας προσπαθήσουμε να ενώσουμε μαζί, τα κομμάτια του παζλ του αυτισμού.
http://www.simmetria.gr/"Αυτισμός: το βιβλίο της οικογένειας – τετράδιο ασκήσεων, β έκδοση"
Ένα βιβλίο πλούσιο σε δραστηριότητες προ-γραφής, προ-ανάγνωσης,προ-αριθμητικής και αντίληψης, συμπληρώνει γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να διδαχθούν με τη χρήση του βιβλίου "Αυτισμός:83 δραστηριότητες βήμα-βήμα". Γράφτηκε από μία μητέρα και εμπεριέχει τη γνώση που απέκτησε μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό. Διαβάζοντας και παρακολουθώντας σεμινάρια, δοκίμασε τρόπους να αντιμετωπίσει τα βασικότερα ελλείμματα στην επικοινωνία, την αντίληψη του εαυτού και τη συναναστροφή, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό. Ένας «οδηγός» για γονείς γεμάτος δραστηριότητες και ιδέες, ένα «εργαλείο» για επαγγελματίες, για να εμπλουτίσουν το έργο τους .Το NOESI.gr επιμελήθηκε την έκδοση αυτή, με την προσδοκία ότι θα βοηθήσει τους γονείς να συνδράμουν ουσιαστικά στο θεραπευτικό έργο, που πλαισιώνει τα παιδιά τους, ενώ, παράλληλα, θα ενδυναμώσει τον δεσμό μεταξύ εκπαιδευτή/θεραπευτή και γονιού στην παρέμβαση στον αυτισμό.
http://www.simmetria.gr/


"Αυτισμός: Το βιβλίο της οικογένειας, 83 δραστηριότητες βήμα-βήμα, β έκδοση"
Tο βιβλίο αυτό γράφτηκε από μία μητέρα και εμπεριέχει τη γνώση που απέκτησε μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό. Διαβάζοντας και παρακολουθώντας σεμινάρια, δοκίμασε τρόπους να αντιμετωπίσει τα βασικότερα ελλείμματα στην επικοινωνία, την αντίληψη του εαυτού και τη συναναστροφή, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό.Είναι ένας «οδηγός» για γονείς γεμάτος δραστηριότητες και ιδέες, που θα πλαισιώσουν την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του παιδιού στο σπίτι. Είναι ένα «εργαλείο» για επαγγελματίες, για να εμπλουτίσουν το έργο τους με εκπαιδευτικές ενότητες, που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν δημιουργικά, μέσω ασκήσεων και παιχνιδιών.Το NOESI.gr επιμελήθηκε την έκδοση αυτή, με την προσδοκία ότι θα βοηθήσει τους γονείς να συνδράμουν ουσιαστικά στο θεραπευτικό έργο, που πλαισιώνει τα παιδιά τους, ενώ, παράλληλα, θα ενδυναμώσει τον δεσμό μεταξύ εκπαιδευτή/θεραπευτή και γονιού στην παρέμβαση στον αυτισμό.
http://www.simmetria.gr/


"Τα κουνέλια και τα μήλα"
Ένα «διαφορετικό» παραμύθι εκμάθησης χωροχρονικών εννοιών για παιδιά προσχολικής ηλικίας, προσαρμοσμένο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό.Το παραμύθι αυτό έρχεται να συμπληρώσει το βιβλίο «Αυτισμός– Το βιβλίο της οικογένειας, 83 δραστηριότητες βήμα - βήμα», ως βοήθημα για την ενότητα «χωροχρόνος». Ο τρόπος που είναι δομημένο, το κάνει ένα πολύτιμο βοήθημα στην εκπαίδευση παιδιών με διάφορους τύπους μαθησιακών δυσκολιών και αυτισμό, αλλά είναι και κατάλληλο για την εκμάθηση των χωροχρονικών εννοιών από παιδιά προσχολικής ηλικίας
http://www.simmetria.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου