Νεος διαγωνισμός από το My autism και τις εκδόσεις Σαββάλας - My autism

Ειδησεις, αρθρα, ασκησεις εργοθεραπειας, τροποι παρεμβασης. Ολα για τον αυτισμό

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Νεος διαγωνισμός από το My autism και τις εκδόσεις Σαββάλας

Στον νεο μας διαγωνισμό οι εκδόσεις Σαββάλας δινουν σε 3 τυχερούς από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Πέτρα και Νερό".

Η διαδικασία έχει ως εξής:
1.    Like στην σελίδα My autism  και στη σελίδα των εκδόσεων Σαββάλα
2.    Like και Share στο post του διαγωνισμού στην σελίδα My autism
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 11 εως 15 Απριλίου 201 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα του My autism στο facebook

Συγγραφέας/είς: Ψαρρά Γεωργία Κατηγορία/ες: Για εκπαιδευτικούς | Διδακτική-ΑΣΕΠ Ηλικία/ες: 18 ετών και άνω Λέξεις Κλειδιά: εκπαιδευτικοί , γονείς , Παιδαγωγική , ψυχολογία

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι η συνάντηση/συνδημιουργία ενός ενήλικα και ενός παιδιού. Προϊόν συνδημιουργίας είναι και το παρόν βιβλίο, το οποίο αποτελεί ένα εγχειρίδιο, έναν πρακτικό οδηγό, και απευθύνεται σε ψυχολόγους, επαγγελματίες υγείας, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχει την εισαγωγή, όπου αποσαφηνίζεται ο τρόπος χρήσης του και γίνεται σύντομη αναφορά στο τι είναι επικοινωνία, πώς αναπτύσσεται η διαπροσωπική σχέση και ποια είναι τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού. Στο δεύτερο μέρος καταγράφονται οι δραστηριότητες χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες: θεραπευτικές, παιδαγωγικές, ψυχαγωγικές. Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει έτοιμο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις δραστηριότητες.
Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη των επαγγελματιών που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους για υλικό άμεσης πρακτικής εφαρμογής. Επίσης απευθύνεται στους επαγγελματίες που βρίσκονται χρόνια στο χώρο προσφέροντάς τους νέες ιδέες, καθώς και στους γονείς, ώστε ο ελεύθερος χρόνος που περνούν με τα παιδιά τους να γίνει δημιουργικός.
Ευελπιστούμε να γίνει πηγή έμπνευσης για τον εμπλουτισμό της δημιουργικότητας, την ενίσχυση της επικοινωνίας και την ανάπτυξη της διαπροσωπικής σχέσης.

 Η Γεωργία Ψαρρά είναι διδάκτωρ ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού σχολικής ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών, νηπιαγωγός Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πρόγραμμα Ψυχολογίας) για 12 έτη το βιωματικό σεμινάριο στο μάθημα «Ψυχολογία επικοινωνίας» και στο μάθημα «Προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο και την οικογένεια» με την οικοσυστημική προσέγγιση. Ακόμη, δίδαξε στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Υπουργείο Παιδείας) και σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς του προγράμματος «Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης» που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

http://savalas.gr/wordpress/petra-kai-nero/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου